Forum Poznań
Lekkie narkotyki - Wersja do druku

+- Forum Poznań (http://www.forumpoznan.com.pl)
+-- Dział: Pozostałe (/forum-11.html)
+--- Dział: Dyskusje ogólne (/forum-14.html)
+--- Wątek: Lekkie narkotyki (/thread-95.html)

Lekkie narkotyki - Lilka - 01-12-2013 10:54 PM

Ja uważam, że te substancje powinny być zalegalizowane tak jak i marihuana - szkodliwością są porównywalne do alkoholu, nie byłoby problemów z czystością (np do pigułek ecstasy nie byłaby dodawana amfetamina), bo sprzedaż i produkcje kontrolowałyby specjalne urzędy. No i oczywiscie czlowiek nie byłby ganiany po polance za zrywanie łysiczek przez straz lesna czy cos (to paranoja zeby byc karanym za zbieranie grzybow).
Potencjał uzaleznienia nieduży...zyski dla skarbu państwa duże...narkoturystyka etc.
no więc, co myślicie?

Wiem ze w polskich realiach to nierealne, ale podyskutowac (i pomarzyc) mozna zawsze, nie?

RE: Lekkie narkotyki - Karambolla - 01-13-2013 01:53 AM

W Holandii przez turystykę narkotykową w końcu zaczęto ograniczać sprzedaż marihuany dla wszystkich i pomału dostęp do kupowania narkotyku "w sklepach" mają tylko holendrzy, sami dla siebie... Ale zgadzam się, że nie powinno się karać za posiadanie narkotyków na własny użytek i za używanie... Co jak co, ale jak dla mnie to narkotyki mogą leżeć w sklepie spożywczym na półce tak samo jak alkohol czy papierosy - jak ktoś nie chce, to nie kupi nawet jeśli może; jeśli chce, to wyciągnie choćby spod ziemi i choćby musiał się z tym kryć.

RE: Lekkie narkotyki - Karmelka - 01-14-2013 07:58 PM

Podpisuję sie pod wczesniejszym postem. Najbardziej to od ludzi zależy, jak ktoś będzie chciał, to legalnie, czy nie, zdobędzie narkotyki i tyle!

RE: Lekkie narkotyki - PannaAnna - 01-14-2013 10:11 PM

Też wydaje mi się,że najlepszym sposobem byłaby legalizacja. Obecnie jeśli ktoś chce kupić to i tak kupi nielegalnie. A gdyby zalegalizowali to państwo mogłoby pobierać podatki ,a ludzie nie musieliby kombinować. Wszyscy by byli szczęśliwi.