Forum Poznań
Fara - Wersja do druku

+- Forum Poznań (http://www.forumpoznan.com.pl)
+-- Dział: Poznań (/forum-1.html)
+--- Dział: Ciekawe miejsca (/forum-3.html)
+--- Wątek: Fara (/thread-49.html)

Fara - Karambolla - 01-09-2013 01:31 PM

[Obrazek: glowna.jpg]

Moim zdaniem najpiękniejszy kościół w Poznaniu. Chociaż jestem osobą niewierzącą, chętnie wchodzę tam i zaciągam ze sobą znajomych, którzy wcześniej nie byli w Poznaniu - zaczynamy zwiedzanie miasta właśnie od rynku i Fary. Choć najwięcej klimatu ma wtedy, kiedy jest pusta - więc trzeba celować w godziny pomiędzy nabożeństwami.

Z zewnątrz nie wydaje się taka rewelacyjna:

[Obrazek: 220px-Fara_Poznan_Fasada.jpg]

...ale wnętrze! Wnętrze się liczy Uśmiech

RE: Fara - WiHura - 01-10-2013 05:18 PM

Jak pisałam w innym wątku - Kościoły nie robią na mnie wrażenia Uśmiech Równie dobrze mogłabym iść zwiedzać muzeum albo pałac czy zamek, jakikolwiek, gdzie jest dużo obrazów Uśmiech

RE: Fara - Mieszkun - 01-11-2013 02:36 PM

Bardzo ładny kosciół, chociaż trochę się zawiodłem gdy usłyszałem, że te wszystkie kamienne kolumny i zdobienia to tak naprawdę sztuczny kamień. Nie wiem jak kamień może być sztuczny bo sie nie znam, ale słyszałem jak wycieczka z profesorem przechodziła. On chyba sie zna xD Bardzo ładny kościół, choć wolę ten mroczny klimat Katedry jednak.

RE: Fara - Hefalump - 01-11-2013 11:18 PM

Bardzo ładny kosciół i co najważniejsze dobre schronienie przed upałem w lecie xD Tylko że ludzi często dużo. No i umiejscowienie marne, słabo ja widać spomiędzy budynków.

RE: Fara - WiHura - 01-14-2013 07:11 PM

Sztuczny kamień? Duży uśmiech Może chodzi o to, że niby to są jakieś drogie kamienie a tak naprawdę to są... sztuczne Duży uśmiech

RE: Fara - Baśka - 01-14-2013 10:22 PM

Kościół ładny, ale podobnie jak napisał ktoś wyżej - kościoły mnie nie zachwycają. Oczko