![]() |
Fara - Wersja do druku +- Forum Poznań (http://www.forumpoznan.com.pl) +-- Dział: Poznań (/forum-1.html) +--- Dział: Ciekawe miejsca (/forum-3.html) +--- Wątek: Fara (/thread-49.html) |
Fara - Karambolla - 01-09-2013 01:31 PM ![]() Moim zdaniem najpiękniejszy kościół w Poznaniu. Chociaż jestem osobą niewierzącą, chętnie wchodzę tam i zaciągam ze sobą znajomych, którzy wcześniej nie byli w Poznaniu - zaczynamy zwiedzanie miasta właśnie od rynku i Fary. Choć najwięcej klimatu ma wtedy, kiedy jest pusta - więc trzeba celować w godziny pomiędzy nabożeństwami. Z zewnątrz nie wydaje się taka rewelacyjna: ![]() ...ale wnętrze! Wnętrze się liczy ![]() RE: Fara - WiHura - 01-10-2013 05:18 PM Jak pisałam w innym wątku - Kościoły nie robią na mnie wrażenia ![]() ![]() RE: Fara - Mieszkun - 01-11-2013 02:36 PM Bardzo ładny kosciół, chociaż trochę się zawiodłem gdy usłyszałem, że te wszystkie kamienne kolumny i zdobienia to tak naprawdę sztuczny kamień. Nie wiem jak kamień może być sztuczny bo sie nie znam, ale słyszałem jak wycieczka z profesorem przechodziła. On chyba sie zna ![]() RE: Fara - Hefalump - 01-11-2013 11:18 PM Bardzo ładny kosciół i co najważniejsze dobre schronienie przed upałem w lecie ![]() RE: Fara - WiHura - 01-14-2013 07:11 PM Sztuczny kamień? ![]() ![]() RE: Fara - Baśka - 01-14-2013 10:22 PM Kościół ładny, ale podobnie jak napisał ktoś wyżej - kościoły mnie nie zachwycają. ![]() |