Forum Poznań
Katedra, Ostrów Tumski - Wersja do druku

+- Forum Poznań (http://www.forumpoznan.com.pl)
+-- Dział: Poznań (/forum-1.html)
+--- Dział: Ciekawe miejsca (/forum-3.html)
+--- Wątek: Katedra, Ostrów Tumski (/thread-48.html)

Katedra, Ostrów Tumski - Karambolla - 01-09-2013 01:21 PM

Jeśli się jest lub mieszka w Poznaniu, na pewno warto zahaczyć o Ostrów Tumski i o Katedrę. Usytuowane nad samym brzegiem Warty, Katedra w środku robi wrażenie... Nie takie, jak poznańska Fara, ale - też Uśmiech

[Obrazek: c358409b04b1e7a7gen.jpg]

RE: Katedra, Ostrów Tumski - WiHura - 01-10-2013 05:16 PM

Tak jak Ty się nie zachwycasz Koziołkami, tak i ja nie zachwycam się kościołami Język Jakoś nie przemawiają do mnie jakoś pięknie poozdabiane nie tylko wewnątrz ale i zewnątrz Katedry, Fary itp Oczko Kościół jak kościół, jakoś nie przywiązuję do tego większej uwagi Uśmiech Ale jeśli chodzi o turystów, to jak najbardziej mogą zwiedzać te poznańskie budowle, bo często słychać, że warto Oczko

RE: Katedra, Ostrów Tumski - Mieszkun - 01-11-2013 02:37 PM

Katedra najlepsza Duży uśmiech Ma taki troche mroczny klimat wewnątrz i najlepiej wygląda w mglisty deszczowy dzień, chociaż to zdjecie w słońcu też jest ładne. Bardzo piękny kościół.

RE: Katedra, Ostrów Tumski - Hefalump - 01-11-2013 11:17 PM

Podpisuję sie pod zdaniem pana wyżej, Katedra wspaniale wygląda w mglisty dzien, gdy jej wieżyczki spowija mgła. A ja mam akurat to szczęście, że widzę ja codziennie, bo mieszkam na ostrowie tumskim. Także mam pełne spektrum widoków na katedre, codziennie

RE: Katedra, Ostrów Tumski - Baśka - 01-14-2013 10:29 PM

W środku nigdy nie byłam, ale ten mrok tylko mnie zachęcił. Oczko Poza tym katedra pięknie się prezentuje i w dzień i w nocy.