Forum Poznań
Staże, praktyki - Wersja do druku

+- Forum Poznań (http://www.forumpoznan.com.pl)
+-- Dział: Poznań (/forum-1.html)
+--- Dział: Praca (/forum-4.html)
+--- Wątek: Staże, praktyki (/thread-42.html)

Staże, praktyki - Karambolla - 01-09-2013 01:02 PM

Czy znacie firmy, które oferują staże z Urzędu dla osób zarejestrowanych jako bezrobotne? Mam dość siedzenia na tyłku, a wolałabym jakiś staż lub praktykę, niż byle jaką pracę w fast-foodzie.

RE: Staże, praktyki - WiHura - 01-10-2013 05:36 PM

Mój kuzyn ma staż w jakiejś firmie, też jest zarejestrowany jako bezrobotny. Tylko kurcze, nie pamiętam jak się to miejsce nazywało, ale jeśli chcesz, to mogę go zapytać bo dosyć często się widujemy.

RE: Staże, praktyki - Baśka - 01-14-2013 10:39 PM

Ja miałam praktykę w TUI, biurze podróży. Nauczyłam się robić rezerwacje itp. Nie planuję przyszłości związanej z turystyką, ale może jednak gdzieś to się przyda. Oczko

RE: Staże, praktyki - PannaAnna - 01-14-2013 11:58 PM

Zawsze najlepiej brać to co urząd oferuje tylko po to,by mieć co wpisać do cv. A fast foody często prowadzą rekrutacje,więc najlepiej zajśc i zapytać kierownika Oczko

RE: Staże, praktyki - sebmroz - 10-07-2013 08:09 AM

(01-14-2013 11:58 PM)PannaAnna napisał(a):  Zawsze najlepiej brać to co urząd oferuje tylko po to,by mieć co wpisać do cv. A fast foody często prowadzą rekrutacje,więc najlepiej zajśc i zapytać kierownika Oczko

Może i dobrze mieć cokolwiek w CV,ale zbieranie wpisów dla samego zapełnienia CV...Moim zdaniem trzeba selektywnie podchodzić do ofert UP. Mnie niejednokrotnie proponowali bardzo dziwne rozwiązania. Ponadto dla pracowników UP jesteśmy jedynie kolejnymi bezrobotnymi i raczej średnio im wychodzi szukanie pracy.

RE: Staże, praktyki - sebmroz - 02-09-2014 08:28 PM

Ostatnio szukam pracy i przeglądam serwisy, generalnie ofert dotyczących stażu jest sporo chociażby tutaj http://poznan-oferty-pracy.pl/?s=sta%C5%BC&cat=0 trzeba stale sprawdzać czy nie pojawiają sie nowe. Byłem kiedyś na stażu i polecam tę formę aktywizacji, przynajmniej nie siedzi się w domu.