Forum Poznań

Pełna wersja: Fara
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
[Obrazek: glowna.jpg]

Moim zdaniem najpiękniejszy kościół w Poznaniu. Chociaż jestem osobą niewierzącą, chętnie wchodzę tam i zaciągam ze sobą znajomych, którzy wcześniej nie byli w Poznaniu - zaczynamy zwiedzanie miasta właśnie od rynku i Fary. Choć najwięcej klimatu ma wtedy, kiedy jest pusta - więc trzeba celować w godziny pomiędzy nabożeństwami.

Z zewnątrz nie wydaje się taka rewelacyjna:

[Obrazek: 220px-Fara_Poznan_Fasada.jpg]

...ale wnętrze! Wnętrze się liczy Uśmiech
Jak pisałam w innym wątku - Kościoły nie robią na mnie wrażenia Uśmiech Równie dobrze mogłabym iść zwiedzać muzeum albo pałac czy zamek, jakikolwiek, gdzie jest dużo obrazów Uśmiech
Bardzo ładny kosciół, chociaż trochę się zawiodłem gdy usłyszałem, że te wszystkie kamienne kolumny i zdobienia to tak naprawdę sztuczny kamień. Nie wiem jak kamień może być sztuczny bo sie nie znam, ale słyszałem jak wycieczka z profesorem przechodziła. On chyba sie zna xD Bardzo ładny kościół, choć wolę ten mroczny klimat Katedry jednak.
Bardzo ładny kosciół i co najważniejsze dobre schronienie przed upałem w lecie xD Tylko że ludzi często dużo. No i umiejscowienie marne, słabo ja widać spomiędzy budynków.
Sztuczny kamień? Duży uśmiech Może chodzi o to, że niby to są jakieś drogie kamienie a tak naprawdę to są... sztuczne Duży uśmiech
Kościół ładny, ale podobnie jak napisał ktoś wyżej - kościoły mnie nie zachwycają. Oczko
Przekierowanie