Forum Poznań

Pełna wersja: Katedra, Ostrów Tumski
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jeśli się jest lub mieszka w Poznaniu, na pewno warto zahaczyć o Ostrów Tumski i o Katedrę. Usytuowane nad samym brzegiem Warty, Katedra w środku robi wrażenie... Nie takie, jak poznańska Fara, ale - też Uśmiech

[Obrazek: c358409b04b1e7a7gen.jpg]
Tak jak Ty się nie zachwycasz Koziołkami, tak i ja nie zachwycam się kościołami Język Jakoś nie przemawiają do mnie jakoś pięknie poozdabiane nie tylko wewnątrz ale i zewnątrz Katedry, Fary itp Oczko Kościół jak kościół, jakoś nie przywiązuję do tego większej uwagi Uśmiech Ale jeśli chodzi o turystów, to jak najbardziej mogą zwiedzać te poznańskie budowle, bo często słychać, że warto Oczko
Katedra najlepsza Duży uśmiech Ma taki troche mroczny klimat wewnątrz i najlepiej wygląda w mglisty deszczowy dzień, chociaż to zdjecie w słońcu też jest ładne. Bardzo piękny kościół.
Podpisuję sie pod zdaniem pana wyżej, Katedra wspaniale wygląda w mglisty dzien, gdy jej wieżyczki spowija mgła. A ja mam akurat to szczęście, że widzę ja codziennie, bo mieszkam na ostrowie tumskim. Także mam pełne spektrum widoków na katedre, codziennie
W środku nigdy nie byłam, ale ten mrok tylko mnie zachęcił. Oczko Poza tym katedra pięknie się prezentuje i w dzień i w nocy.
Przekierowanie