Kawiarnia przy ul. Wronieckiej (od Starego Rynku) którą mogę z czystym sumieniem polecić

Mają rewelacyjne kawy, gorące czekolady, owocowe bezalkoholowe "drinki" i ciasta. Szarlotka w Soho to coś, co każdy powinien przeżyć

Z tego co widziałam w ich menu, to mają tam też jakieś sałatki, bagietki i tosty, ale nigdy nie jadłam tam nic 'na poważnie', zawsze tylko szarlotkę albo brownie, ewentualnie jakiś deser lodowy <3
Dla mnie to kawiarnia, ale wiem, że śniadanie albo jakąś sałątkę też można tam spokojnie dostać. I raczej o ich jakość bym się nie martwiła

Słyszałam już kilka opinii na temat Soho, niektóre za, niektóre przeciw

I w sumie się zastanawiam, co mam zrobić - iść, czy nie, bo skoro są też źle nastawieni to jest 50% szans, że będę żałować

Ktoś musiałby mi przynieść coś z Soho, nie mówić że to stąd i jak już zjem to dopiero powiedzieć

Miałabym najlepszą opinię - własną

Nie mam pojęcia kto i jakim cudem mógłby być niezadowolony z wizyty w Soho. Grają spokojną, nieprzeszkadzającą, nienahalną muzykę, w którą można się wsłuchać kiedy jest się tam samemu, ale nie przeszkadza w swobodnej rozmowie, kiedy jest się z kimś. Podają świetne kawy i gorące czekolady w niewygórowanych cenach (od 8 do 15zł chyba). Jak na kawiarnię to jest tam naprawdę bardzo dobrze, wystrój też jest spokojny, stonowany ale przyjemny... Oj, warto spróbować, warto. Ja uwielbiam tam wracać.
Ładnie i fajnie tam jest trzeba przyznać. I smacznie co najważniejsze, a tą ich szarlotkę nigdy nie mogę do końca zjeść, bo tak obficie podana jest

I bardzo lubię ich koktajle owocowe, mniam. Trochę tylko miejsca czasem brakuje, jakoś tak ciasno, no i ta uliczka taka malutka i ciasna.
Słyszałem, ale nigdy nie byłem. To chyba taka trochę hipsterska knajpa, bo wypada ją znać i bywać, co?

Akurat hipsterzy to grupa ludzi, których się tam nie widuje

Tacy to się chyba wszyscy po Starbucksach pochowali... I całe szczęście

No to być może w niedalekiej przyszłości wybiorę się z kimś do Soho i zobaczymy jak i co

Później zdam relację czy faktycznie jest tak, jak mówicie

A ja o tej kawiarence nawet nie słyszałam. W sumie ich tak dużo na rynku,że aby każdą odwiedzić to trzeba by mieć sporo weekendow i sporo pieniędzy

Ale skoro pojawiło się na forum Soho to znaczy,że musi być coś na rzeczy. Wygoogluję sobie i wybiorę sie któregoś razu