Forum Poznań

Pełna wersja: Staże, praktyki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czy znacie firmy, które oferują staże z Urzędu dla osób zarejestrowanych jako bezrobotne? Mam dość siedzenia na tyłku, a wolałabym jakiś staż lub praktykę, niż byle jaką pracę w fast-foodzie.
Mój kuzyn ma staż w jakiejś firmie, też jest zarejestrowany jako bezrobotny. Tylko kurcze, nie pamiętam jak się to miejsce nazywało, ale jeśli chcesz, to mogę go zapytać bo dosyć często się widujemy.
Ja miałam praktykę w TUI, biurze podróży. Nauczyłam się robić rezerwacje itp. Nie planuję przyszłości związanej z turystyką, ale może jednak gdzieś to się przyda. Oczko
Zawsze najlepiej brać to co urząd oferuje tylko po to,by mieć co wpisać do cv. A fast foody często prowadzą rekrutacje,więc najlepiej zajśc i zapytać kierownika Oczko
(01-14-2013 11:58 PM)PannaAnna napisał(a): [ -> ]Zawsze najlepiej brać to co urząd oferuje tylko po to,by mieć co wpisać do cv. A fast foody często prowadzą rekrutacje,więc najlepiej zajśc i zapytać kierownika Oczko

Może i dobrze mieć cokolwiek w CV,ale zbieranie wpisów dla samego zapełnienia CV...Moim zdaniem trzeba selektywnie podchodzić do ofert UP. Mnie niejednokrotnie proponowali bardzo dziwne rozwiązania. Ponadto dla pracowników UP jesteśmy jedynie kolejnymi bezrobotnymi i raczej średnio im wychodzi szukanie pracy.
Ostatnio szukam pracy i przeglądam serwisy, generalnie ofert dotyczących stażu jest sporo chociażby tutaj http://poznan-oferty-pracy.pl/?s=sta%C5%BC&cat=0 trzeba stale sprawdzać czy nie pojawiają sie nowe. Byłem kiedyś na stażu i polecam tę formę aktywizacji, przynajmniej nie siedzi się w domu.
Przekierowanie