01-08-2013, 07:05 PM
01-09-2013, 01:20 PM
Ratusz jak ratusz, jest ładny i usytuowany na pięknym rynku. Za to nigdy nie rozumiałam podniety poznańskimi koziołkami
Choć legenda jest zabawna i ciekawa, pamiętam że za pierwszym razem, na pierwszym roku studiów, spodziewałam się czegoś zupełnie innego... Śmiałam się bardzo, kiedy w końcu zobaczyłam prawdziwe koziołki i nie mogę do teraz zrozumieć, dlaczego jest wokół nich tyle zamieszania... Rynek codziennie o 12:00 jest pełen gapiów żeby je zobaczyć!

01-10-2013, 05:12 PM
W końcu to pewien rodzaj "tradycji", więc znajdą się i turyści żeby je oglądać
Ale nie tylko turyści, mieszkańcy także
Niektórzy nie wyobrażają sobie dnia bez Koziołków, a niektórzy właśnie jak Ty nie rozumieją ich idei 

01-11-2013, 11:19 PM
Tradycja, tradycją, ale niezmiennie zawsze jak przyjdę zobaczyć koziołki to wokoł siebie slyszę: "eeee, i to już? co to miało być?"
Takze koziołki poznańskie od lat długich sprawiają ludzią zawód.
A ratusz, owszem piękny.

A ratusz, owszem piękny.
01-14-2013, 07:10 PM
* ludziom 
Oj tam, gdyby coś do nich dodali, to nie mówcie, że nie wyglądałoby to lepiej

Oj tam, gdyby coś do nich dodali, to nie mówcie, że nie wyglądałoby to lepiej

01-14-2013, 08:39 PM
Ale co tam dodać? Tym bardziej, że koziołki mają już swoje lata, mają związaną ze sobą legendę i tak dalej... Ludzie nie są skorzy do zmieniania takich rzeczy, nawet gdyby to miało je jakoś uatrakcyjnić. Zresztą - co by to miało być? Czapka świętego Mikołaja w grudniu i wianki z kwiatków w czerwcu? -_-
01-14-2013, 10:20 PM
Od jakiegoś czasu planuję zwiedzić Ratusz, bo ponoć w soboty wstęp darmowy. A ktoś może już był w środku? Warto?